فواید روغن ماهی به نظر می رسد که بارها گفته شده است در طی پژوهشهای جدید در باره فواید سلامتی آن, شاید به تاثیرات آن روی هضم غذا دچار شده باشید, ولی آیا در مورد منفعت دیگر آن نیز می دانید؟ فواید دیگری مثل بهبود حافظه، کنترل وزن بدن، و همچنین قلب؟
چرا روغن ماهی؟
قبل از اینکه درباره ی منافع آن بگوییم، اجازه دهید کمی در مورد پس زمینه آن صحبت کنیم. به عبارت ساده، روغن ماهی (یا اسیدهای چرب امگا 3) اصطلاحی است که به اسیدهای چرب موجود در ماهی که ما مصرف می کنیم، گفته می شود. در گذشته، روغن ماهی تنها می توانست با خوردن گوشت ماهی به طور مستقیم به دست آید، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، مکملهای روغن ماهی در دسترس عموم قرار گرفته اند. در حال حاضر، مردم بیشتری آن را با وعده های غذایی خود مصرف می کنند.
این به این معنی است که مردم بیشتری نیز از مزایای روغن ماهی بهره می برند!
مزایای روغن ماهی
1- قلب: روغن ماهی خطر ابتلا به عوارض قلبی را کاهش می دهد.
اگر باید فشار خون بالا و تعداد تری گلیسرید (triglyceride) پایین را در بدن خود کنترل کنید، اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنید. امگا 3 باعث می شود رگ های شما انعطاف پذیر شوند—این بدان معنی است که خون می تواند به راحتی از آنها عبور کند. وزارت بهداشت و خدمات انسانی امریکا اعلام کرد که افزایش مصرف روغن ماهی خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری عروق کرونری قلب را کاهش می دهد.
مقدار مصرف مورد نیاز: 3000 تا 4000 میلی گرم امگا 3 در روز می تواند میزان تری گلیسیرید شما را تا 30٪ کاهش دهد.
2- پوست و رنگ چهره: روغن ماهی پوست شما را شفاف می کند.
اعضای انجمن زیبایی، گوش کنید: روغن ماهی آکنه را کاهش می دهد، از آفتاب سوختگی و حتی پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری می کند. شما حتی برای پنهان کردن لکه های خود دیگر نیازی به آرایش کردن ندارید.
مقدار مصرف مورد نیاز: 3000 میلی گرم در روز. همچنین، مصرف اسیدهای چرب امگا 6 مانند شیر پرچرب، میان وعده های چرب و غذاهای چرب را کاهش دهید تا واقعا بتوانید تفاوت را احساس کنید.
3- درد: روغن ماهی علائم استئوآرتریت (osteoarthritis) را کاهش می دهد.
روغن ماهی یک رویکرد دو جانبه دارد: به کاهش التهاب سلولی کمک می کند، و برای محافظت از مفاصل مواد شیمیایی درد زا در بدن شما را مهار می کند. با مسکن های دارویی خداحافظی کنید!
مقدار مصرف مورد نیاز: 2000 میلی گرم در روز است.
4- ظاهر عمومی: روغن ماهی از علائم پیری جلوگیری می کند.
تلومرها (telomere) بخش انتهایی DNA کروموزومی هستند. در واقع، برای جوان به نظر رسیدن، شما به باید تلومرهای طویل داشته باشید. مطالعه ای که توسط جامعه قلب و روح (The Heart and Soul Society) انجام شده نشان می دهد که بیماران با سطح روغن ماهی پایین در خون خود تلومرهای کوتاه تری دارند. بنابراین، روغن ماهی مصرف کنید تلومرهای طویل تری داشته باشید و جوان به نظر برسید.
مقدار مصرف مورد نیاز: 1000 میلی گرم در روز.
5- خلق و خو: روغن ماهی مانع افسردگی می شود.
شما ممکن است شوکه شوید که در میان فواید روغن ماهی, این مورد کمتر شناخته شده است. یک دانشمند دانشگاه مونترال (Montreal) متوجه شد که بیماران مبتلا به افسردگی که روزمره به طور متوسط 1200 میلی گرم روغن ماهی مصرف می کنند، به طور قابل توجهی افسردگی شان کاهش یافته است.
مقدار مصرف مورد نیاز: 1200 میلی گرم در روز.
6- وزن: روغن ماهی در چربی سوزی موثر است.
اسیدهای چرب امگا 3، بلافاصله به انرژی تبدیل می شوند، و در واقع به کاهش چربی بدن کمک می کنند. همچنین به طور منظم ورزش کنید تا واقعا پیشرفت را به چشم تان ببینید!
مقدار مصرف مورد نیاز: 3000 میلی گرم در روز.
7- قدرت شناختی: روغن ماهی حافظه را بهبود می بخشد.
مکمل های روغن ماهی به شما کمک کند که واضح تر فکر کنید، و همچنین می تواند از کوچک شدن مغز جلوگیری کند.
مقدار مصرف مورد نیاز: 1000 میلی گرم در روز.
8- سیستم ایمنی بدن: روغن ماهی با سرطان پستان مبارزه می کند.
میان مزایای روغن ماهی، این یکی بحث برانگیز ترین است. مطالعات نشان می دهد که مصرف روغن ماهی باعث می شود شما 14٪ کمتر مستعد ابتلا به سرطان پستان باشید.
مقدار مصرف مورد نیاز: 1000 میلی گرم در روز.
9- عضلات: قدرت ماهیچه و توده عضلانی را حفظ می کند.
در یک مطالعه انجام شده روی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی هستند، نشان داد روغن ماهی کمک می کند تا عضلات حفظ شوند و ضعیف نشوند.
مقدار مصرف مورد نیاز: 2200 میلی گرم در روز.
10- حفاظت: روغن ماهی از شما در مقابل آلودگی هوا محافظت می کند.
اسیدهای چرب امگا 3 از شما در مقابل اثرات مخرب قلبی محافظت می کند که ممکن است در اثر آلودگی هوا به آنها دچار شوید.
مقدار مصرف مورد نیاز: 3000 میلی گرم در روز.
11- استخوان ها: روغن ماهی استخوان های شما را تقویت می کند.
امگا 3 یک جزء حیاتی برای استخوان هاست
کپی رایت 2024 جی ان سی ایران